Chihuahua äter glassKänner du för att skämma bort din hund lite extra? Då har vi ett tips. Till sommaren kommer Hemglass att börja sälja glass för hundar.

Dagens industri skriver att det finns 730 000 barn i Sverige, men hela 820 000 hundar. I vissa länder är det inte ovanligt att man lägger lika mycket pengar på sitt husdjur som på sina barn. I Japan finns det t.o.m. speciella vagnar för hundar, som liknar sittvagnar, och i Ryssland finns ett bageri som specialiserat sig på bakverk för hundar. Marknaden av produkter som riktar in sig på hundar, och som skulle kunna beskrivas som lite lyxigare, är än så länge i sin linda i vårt land.

Men nu kommer en ny produkt som definitivt hör till lyxsegmentet, eller åtminstone skäm bort din hund-segmentet. Det handlar om glass för hundar, som kommer att distribueras av Hemglass. Hugo&Celine är ett företag som sedan förra sommaren har distribuerat sin glass, i smakerna Lickin’ Liver, Slick Salmon och Magic Moose, till några restauranger i Stockholm. En burk på 100 gram har kostat ungefär 45 kronor.

Snart tillgängligt för alla

När man nu tecknar ett distributionsavtal med Hemglass kommer man att nå hundägare och hundar i hela landet. Glassen kommer att säljas i trepack och vara tillgänglig på alla ordinarie turer, så länge lagret räcker. Därefter kommer den att finnas i beställningssortimentet på webben. Den som beställer på detta sätt kommer att få glassen utkörd vi nästa ordinarie tur. Det kan alltså bli en väntetid på upp till två veckor.

Enligt grundaren av Hugo&Celine innehåller det mesta av hundmaten som säljs idag många ingredienser som inte är särskilt nyttiga. Och trots att glass inte låter särskilt nyttigt så säger hon till Dagens Industri att det går att äta glassen varje dag. Den innehåller inget socker, ingen laktos och inga färgämnen eller andra onaturliga tillsatser. Basen är laktosfri turkisk yoghurt. Glassen är dock tänkt som en komplettering till vanligt foder, och inte som en ersättning.